TÁMOP

Sajtóközlemény

komplex képzési program lebonyolítása aHUNÉP-UNISZOL létesítménygazdálkodási zrt.-nél

 

Az UNISZOL-Létesítménygazdálkodási Zrt. 14.487.703 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A 100%-os támogatási intenzitású projekt keretében a vállalat 37 fő munkavállaló számára 16 képzést valósított meg. A projekt során a munkavállalók összesen 80 új szakképesítést szereztek meg, mellyel nem csak a cég, de saját versenyképességüket és hatékonyságukat is növelni tudják.

 

Az UNISZOL-Létesítménygazdálkodási Zrt. gazdasági potenciáljának növelése érdekében elengedhetetlennek tartja, hogy kiváló tudással és szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársakkal dolgozzon együtt. A stratégiai célok megvalósításához a humánstratégia a projekt keretében megvalósulásra kerülő képzések révén járult hozzá.

A projekt keretében a 14.487.703 Ft elnyert támogatási összegből a vállalkozás működési folyamataihoz kapcsolódóan 16 képzés (Általános nyelv - Angol KER B2 (haladó) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, Általános nyelv - Német KER B2 (haladó), Digitális készségek mindenkinek – az alapoktól az ECDL-ig, Építő- és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezető), Munkaerő-piaci kulcs-kompetenciák fejlesztése I., Munkaerő-piaci kulcs-kompetenciák fejlesztése II., Munkaerő-piaci kulcs-kompetenciák fejlesztése III., Munkaerő-piaci kulcs-kompetenciák fejlesztése IV., Tisztítás-technológiai szakmunkás) valósult meg 37 munkatárs részvételével, melyből a hátrányos helyzetűek száma 4 fő.

A képzések megvalósításához a cég külső képzőintézmények szolgáltatásait vette igénybe, a megvalósításhoz szükséges erőforrásokat a képzőintézmények biztosították a projekt megvalósulási ideje alatt. A képzések lebonyolítása környezettudatos szempontok figyelembe vételével történt.

Az elnyert támogatásból a képzési díjon túla célcsoporttagok képzésre eső bér- és járulékköltsége, a pályázat lebonyolításához igénybe vett képzési tanácsadás költsége, valamint a tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának költsége került elszámolásra.

A projekt hosszú távú célja a vállalkozás árbevételének növelése, a tevékenységeink jövedelmezőségének erősítése, a vállalati hatékonyság növeléséhez a szakmai alap megteremtése, az ügyfelelégedettség, a piaci részesedés növelése, és a piaci helyzetük erősítése, mely növekedés új alkalmazottak foglalkoztatását is eredményezheti hosszú távon.

 

A projekt eredményeképp a munkavállalók tudásának bővítésével, képességeik, készségeik fejlesztésével a vállalkozás tudatos emberi erőforrás gazdálkodásának továbbfejlesztését, növekvő szakmai alap megteremtését érték el, ezzel is segítve a vállalkozás gazdasági versenyhelyzetét.