Klíma-Karbantartás, Egészség és működés biztosítva

Hallottad már, hogy a nem megfelelően tisztított klíma az egészségre káros hatással lehet?

Milyen időközönként ajánlott tisztítani?
És azt, hogy legalább évente kétszer ajánlott tisztítani? „A lakossági klímákat és a közületi helyeken lévőket ősszel és tavasszal is ajánlott tisztítani, míg a szerver termi klímákat minden évszakban, azaz évente legalább 4x javasolt tisztítani ”- mondja a cégünk egyik szakembere.

Milyen hatása lehet az egészségre az elszalasztott klímatisztításnak?
Sajnos a klímatisztítás elmaradása allergiás reakciót válthat ki, valamint légúti megbetegedések okozója is, nem mellesleg a klíma garanciáját is veszélyeztethetjük. A klímaberendezésekben könnyen lecsapódik a pára, nedvesednek, ami pedig a baktériumoknak és a gombáknak is kedvez az elszaporodásukhoz (pl. legionella baktérium). Ha a tisztítást elhalasztjuk, akkor kockáztatjuk a háztartásunk lakóinak vagy munkahelyen a kollégák egészségét, így kifejezetten ajánljuk a rendszeres tisztítást!

Hogyan tisztítsuk?
Számos cikket lehet olvasni az interneten különböző felületeken, hogy milyen időközönként ajánlott tisztítani, valamint milyen módon lehet ezt megoldani. A legtöbb cikk azt írja, hogy választhatunk szakembert tisztításra vagy otthon sajátkezűleg is megoldhatjuk. A cégünk, valamint szakemberek sem ajánlják a sajátkezűlegi tisztítást, hiszen például a boltokban kapható klímatisztító spray egyáltalán nem helyettesíti a minimum évi kétszeri tisztítást. Az interneten olvasható házi praktikák sem teljeskörűek, valamint egy átlagos felhasználó szaktudás nélkül nem fogja tudni a klímát olyan minőségben kitisztítani, mint egy szakértő, így azt javasoljuk, hogy mindenképpen szakemberre bízzák!

Szolgáltatásaink között szintén megtalálható a klímatisztítás. Fordulj hozzánk bizalommal és a klímád, valamint az egészséged megköszöni a karbantartást!