Ne csak tisztíts, fertőtleníts is!

Miről is szól ez az egész?

Nem csak a jogszabályok, hanem az megfelelő egészség és a működőképes légcsatorna miatt is szükséges a tisztítás. A légcsatornák állapota és karbantartása nagyban befolyásolja a teljesítményt és az energiafelhasználást. Előzd meg a fölösleges költségeket.  

Országos Tűzvédelmi Szabályzat: OTSZ rendeleti száma a következő: 54/2014 Bm rendelet 196. § (5)

Ez szabályozza a légcsatornákra vonatkozó tűzvédelmi esetekkel kapcsolatos felülvizsgálatokat a következő esetekben: 

 • (5) *  A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet szellőző, szagelszívó rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 4 évente, melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet esetében évente tisztítani, és annak elvégzését írásban igazolni kell.

A füstgátló, tűzgátló csappantyúk felülvizsgálata 

Nem csak légcsatorna és konyhai elszívó takarítás és fertőtlenítés

 • Szárazkefés tisztítás

  Gyárak, irodaházak, panel épületek poros légcsatornáinak tisztítása szárazkefés eljárással

 • Mechanikus-vegyszeres tisztítás

  Konyhai légcsatornák, elszívó ernyők és légkezelő gépek tisztítása mechanikus-vegyszeres módon

A tisztítandó légcsatorna szakaszt speciális forgókefés tisztítógép járja végig. A tisztítandó szakaszon egyidejűleg nagyteljesítményű légelszívást alkalmazunk a poros szennyeződések eltávolítására.

A konyhai elszívó légcsatornákban lerakódó zsíros-olajos, égéstermékkel, porral keveredő lerakódások nem csak az egészségre ártalmasak, de tűzveszélyesek is. A légcsatorna hálózatban a légáramlás fokozza a tűz továbbterjedését, így az egész épületre kiemelt kockázatot jelent. A közelmúltban számtalan esetben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk éttermi elszívó légcsatornában kialakult tűz megfékezésében.

A legfontosabb feladat mindenekelőtt a tűzveszély elkerülése, az élet- és vagyonbiztonság fenntartása.

A speciális tisztítógép egy lépésben mechanikailag tisztít forgó zsírkefével, illetve habosított zsíroldót juttat a tisztítandó légcsatorna belső felületére. Ezt követően újabb kefés tisztítás és egyidejű öblítés történik.

 • Fertőtlenítés

  Gyors, nagy hatékonyságú fertőtlenítő eljárással dolgozik. Kíméletlen a kórokozókra, de nem tesz kárt a felületekben, berendezésekben, növényekben. A gép alkalmas légcsatornák fertőtlenítésére és jármű fertőtlenítésére egyaránt.

 • Hol alkalmazható?

  Kül- és beltéren egyaránt használható. Ködösítés végeztével a felületen nem kell elvégezni egyéb takarítási feladatot.

 • Mennyi időbe telik?

  Minden tér gyakorlatilag azonnal használatba vehető fertőtlenítés után. A szer azonnal hat, de 30 perc behatási időt javaslunk.

Kérjen ajánlatot most!

Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!